Året 2012 har varit ett händlesrikt år i Gullsmyra
Året började med att vi, första halvåret,  köpte in lite nya hästar.
Almnäs Amazon, Furunäs Bonzo, Abba, Dalsgårds Estelle, Dalsgårds Othello samt Estelles föl, Stand By. (som vi fick döpa dessutom, vi hade lite Datortema iår)
Vi sålde även lite hästar i år. Våran Gullsmyras Fagra och Gullsmyras Bäck såldes tillsammans till samma köpare. Gullsmyras Dromb, Gullsmyras Erox såldes också under första halvan av året.
Fölningarna gick toppenbra iår. Vi fick tre fina fölungar samt att jag köpt ett föl ofött efter Damit.
Sommaren kom och hagarna fylldes med beteshästar och betäckningsston och det var en bra sommar om än lite blöt L Vi fick precis in höt men sedan regnade det i veckor och det kändes som att hela sommaren regnade bort, men självklart hade vi sol också  Hästarna gick ute i sina sommarhagar ända till månadsskiftet september / oktober och det var jätteskönt för dom.
Men tillbaka till sommaren.
Vi betäckte två av våra ston med Damit och tre med Bonzo
Jenna var en av Bonzos, men henne sålde vi på höstkanten
Abba som vi betäckte med Bonzo, skadade sitt juver och vi blev tyvärr tvugna att abortera henne då veterinären trodde att hon skulle ha problem med att ge di till ett föl framöver. Jättetråkigt då vi köpte in henne som ett tillskott i vår avel. Senare såldes därför Abba som ridponny.
I juli var vi i Falun på utställning och det var en fantastisk dag på alla sätt.
Estelle blev BIS o Championsto, Amazon blev ungstochampion och BIS 6.a, och lilla Stand By blev klassvinnare med 40p och sedan fölchampion. Helt otroligt men så roligt.
I år insåg jag att tiden inte räckte till så jag lämnade bort både Dees och Othello på inkörning hos Elin Stahre. Det var det bästa jag kunde gjort. Elin var fantastiskt duktig och noggrann och jag är så väldigt nöjd med hennes arbete.
Mer utställning blev det under hösten. Othello visades i Insjön med Guld och två veckor senare i Skogslotten med guld och det räckte till unghingstchampion.
På höstkanten blev Linnea erbjuden Ekskogens Bellami. Så nu har Linnea ett eget avelssto i sin framtida avel. Kul med en dotter till Bonzo.  Tack för det erbjudandet!
I september var det dax för hingstpremiering. Med oss hade vi Carthorse Horner Dees, som inte räckte till tyvärr. Han fick senare ett toppen hem i Småland.
Bonzo var med i Kolbäck för att höjas till A, vilket var så roligt!
I november fick Fantasy lämna ifrån sig lite blod till veterinären, då jag ville se om hon var dräktig. Hon gick ju tom förra året. Vilken glädje när det visade sig att hon var dräktig.
Det fölet ser jag fram emot mycket! Nu hoppas vi bara att hon behåller det och att det får födas ett friskt litet föl.
Då hästar blivit sålda så väntar vi två föl till våren, ett efter Bonzo och ett efter Damit. Ja det blev bara två för straxt före jul kastade Boccia sitt lilla föl. Så otroligt tråkigt för oss.
Boccia däremot är helt oberörd.
Vi bjöd även hit Linda Söderberg till oss för att hålla i en Läderkurs. Det var ett gäng glada tjejer som kom hit till oss och sydde i Läder, och det ska vi göra om.
Bland det sista som hände i år var att jag la ut tre av fölen till försäljning. Det absolut ingen brådska att bli av med dom och dom flyttar tidigast i Januari.
Har också funderat mycket över Damit. Han är verkligen min hjärtas prins och han står mig så nära.
Men jag måste se till hans bästa, som det är nu så får han dela våra ston med två killar till och det är inte det bästa för honom. Jag har därför lagt ut honom till försäljning. Men dyker det inte upp någonting framöver så kan jag också tänka mig att leasa ut honom över sommaren, så att han får flirta ordentligt
Vi får se hur det blir.  Annars blir han kvar.
Nu när snön kom i december har han fått dra släden och han tycker det är så roligt.

Med det får jag tacka alla våra kunder som vi haft under året – ägare till beteshästar, betäckningsston, köpare/säljare av våra hästar (och höns ) alla ägare till de inakorderade hästarna vi har/har haft här samt hö kunder. Även veterinäreroch hovslagare är väl värda ett stort tack. Ni är navet i vårt Stuteri.
Utan er hade inte året bjudit på lika många glädje ämnen.
Tack också till alla häst och framför allt Shetlandsvänner som vi haft roligt med under året.

Vi önskar er alla en riktigt God jul och ett gott nytt år.
Vi ses nästa år igen!

  • Amazon

  • Estelle

  • Bonzo

  • Damit

  • Gilla

  • Carthorse Horner Dees

  • Blogg

  • Blogg och Boccia

Dees och Othello i Augusti