Årskrönika
2016 har gått väldigt fort och det har varit ett väldigt händelserikt år.
Vi har sålt lite unghingstar och Linneas dressyrponny. Även jag sålde min blivande ridhäst då jag insåg att tiden inte räcker till.
Vi har köpt in ett fuxsto, Pia v.t. Fjild. Samt en skimmelhingst Sandbackas Grus.
Vi fick 6 föl under försommaren. Tyvärr förlorade vi ett.
Men fem friska föl fick vi iaf.
Othello har varit utlånad i sommar till Ladys Holm. Han fick där betäcka flera fina ston och vi håller tummarna att det resulterar i flera vackra fölungar till våren.
Vi valde att betäcka två av våra ston med skäckhingsten Nick v.d. Waardsedijk.
En trevlig hingst som framför allt rör sig fantastiskt bra och det är en av de saker vi värderar högt i vår avel. Vi betäckte sedan två av våra ston med Stand By och två med Grus, så går allt enligt planen så föds här 6 föl till försommaren.
Planen är att hingstarna ska vara hemma i år och att vi ska kunna ta emot ston till dom alla tre.
Mygga är utlånad till Sundbyholms travskola (som även lånar Facit)
Hon kommer vara där i två år och sedan får vi se vad som händer.
Mygga premierades i år och hon fick Diplom! Vi visade även Silver och Elina på premiering och dom har nu sina RS nummer.
Vi har visat många av våra hästar i år och vi ska erkänna att det blev ett par extra än planerat då Linnea visade sig ligga bra till i Svenska Hästavelsförbundets satsning på unga visare Young handler award. Hon visade totalt 39 hästar i år.
Både egna och andras hästar som hon hjälpte till att visa. Det gav henne en första placering i den ”meste” visaren. Den som kom bakom henne tror jag hade visat ca 20 stycken hästar. Det gav henne en biljett till SIHS (Sweden international horse show) första adventshelgen. Där fick hon vara med på en uppvisningstävling.
Inte nog med att hon var den Meste visaren, hon blev dessutom den Bäste visaren.
Super roligt för Linnea, samt mamma förståss J
Statistik är roligt
Vi har i år visat 16 hästar på utställning
8 vuxna som resulterat i 4st championtitlar 1 stycken rBIR 1 stycken BIR 2 stycken rBIS samt 2 stycken BIS. En veteran visades vilket resulterade i bästa veteran.
5 stycken unghästar är visade vilket resulterade i fyra stycken 38p, en stycken 40p.
En treåring fick dessutom Diplom
Hingstfölet Sparky är visad med 38 samt 39p. Hingstfölet Frän är visad med 37p. Stofölet Lera är visad på premiering med 38p och stofölet Zöt fick hela 41p och bästa föl.
Stand By visades på Hingstpremieringen 4 år gammal med hela 43 poäng fördelat på 99988 Helt fantastiskt. Tidigare på sommaren visades han med 43 poäng fördelat på 99889, vilken kille! Vad ska det bli av honom när han blir vuxen?!

Vi har faktiskt köpt in ett Connemarasto ifrån Holmtebo stuteri.
Kylie som hon heter kommer att betäckas i sommar och det ska bli riktigt roligt med ett lite större föl här. J

Vi vill avsluta det här året med att tacka alla våra kunder, veterinärer, hovslagare, domare, grannar, vänner och våra barn. Utan er hade det inte varit lika roligt och lika smidigt.
Tack för att vi hjälps åt mot samma mål. Nu ser vi fram emot 2017