Damit på GM

Året började med en resa till Älvåsens Stuteri där vi hämtade Jenna. Sedan kom februari med två vinterutställningar som vi besökte. ´Nord´s i Köping och Öst´s i Norrköping. Miss Marilyn var den som visades i jakten på dubbelguldet och visst lyckades hon få 40p så det var väldigt skönt att redan i Februari ha henne klar för det. I mars såldes Vårt stoföl från 08, Gullsmyras Brina till Siv Wahlund. Samtidigt skulle Gullsmyras Bäck vänjas av och i samband med det lånade vi hit två jämngamla killar från Carthorse. Senare kom också Gotlandsrusset Cenit hit som ridhäst till Linnéa. Rosita kom hem från sin fodervärd i april och det var även då vi hämtade hem Damit ifrån Umeå. Det köpet var helt oplanerat, vi skulle ju leasa Älvåsens Latcho över sommaren, men vi kunde helt enkelt inte låta Damit gå oss ur händerna. Ett beslut vi inte ångrat. Latcho har jag väntat länge på. Att han skulle få komma hit hade vi ju vetat väldigt länge och det var så roligt att få hit honom. En väldigt trevlig kille. I slutet av april var våren starkt på gång och en del av stona släpptes ut på bete. Celéb och Fantast föddes med två veckors mellanrum. I slutet på maj fölade Jenna ett stoföl som tillhör Älvåsen. Skönt att kunna andas ut när fölningarna hade gått bra.
Sedan var det betestid här. Stona gick på bete och de olika beteshästarna kom hit. Hingstarna hade sina respektive ston.
En fantastiskt rolig händelse var när vi visade Ronja i Malmköping i slutet på maj. Där hon fick 40 poäng. Så roligt. Det var en riktig höjdpunkt.
Tyvärr är lyckan sällan långvarig. Jennas föl, Jo-såfin gjorde sig illa i hagen och fick akut åka till Strömsholm. En ful skada som gjorde att både hon och Jenna fick åka tillbaka till sin ägare för fortsatt eftervård.
Tyvärr hann inte Jenna ta sig med Latcho heller. Tyvärr kan man inte skydda sig mot alla olyckor och vi känner starkt med Älvåsen och lilla "Jossan"

I början av Juli tog sommaren slut för oss. Då kom MYGGEN. Det var så illa att vi var tvugna att skicka hem alla beteshästarna och resterande hästar som var här fick stå på stall under nätterna. Det sprutades mot myggen under ett antal gånger och i augusti blev det lättare då kunde hästarna få komma ut ordentligt igen, men för vår del var sommaren förbi...
Nu håller vi tummarna för statistiken, det tar ett par år mellan mygginvationerna så nu ser vi fram emot ett par år med normala mängder mygg utan översvämningar i älven osv...

I juli var det dax för treårstestet för Miss Marilyn och Rosita.
"Mari" fick dubbla utmärkelser vilket var väldigt roligt. Hon fick dagens högsta poäng av alla raser! Rosita fick inga utmärkelser men klarade sig bra.
RIKS utställningen gick av stapeln i Köping och Fantasy och Fantast och Miss Marilyn visades där med bra resultat.
Dagen efter var det dax för Generalmönstringen och Damit fick fina 41 poäng och behöll sin värdebokstav A för sin fina nedärvning.

I Augusti var det dax för Sto Premieringen. Miss Marilyn lyckades få sitt Diplom vilket var otroligt roligt! Rosita fick tyvärr stanna hemma, då hon precis passerat 105 cm... Nya tag för henne en annan gång.

Vi var under hösten iväg till Falun på utställning i Dpaf regi. Morgan bedömde våra skäck pojkar Celéb och Bäck. Båda killarna fick fina poäng och väldigt bra muntlig kritik vilket var roligt.
Vi hann även med Öst´s halloween utställning dit Damit fick följa med. Han fick 40p och blev Champion hingst. Fin avslutning på utställningsåret.
Ja det är i stora drag vad som hänt här under året.
Nu ser vi fram emot vad 2010 har att erbjuda.

Vi vill avsluta med att tacka våra kunder för det gågna året och hälsar er välkomna tillbaka till oss under 2010.

/Susanne och Fredrik